Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

EPEHÓLYAG ULTRAHANG

Fedezd fel tested legmélyebb titkait! Válaszd az hasi ultrahangot, és indulj el az egészség új dimenziójába!

Miért lehet fontos az epehólyag ultrahang elvégzése?

Az epehólyag ultrahangvizsgálata hasznos diagnosztikai eszköz az epehólyag és a körülötte lévő területek vizsgálatára. Az ultrahang segítségével az orvosok részletes képet kapnak az epehólyag állapotáról és az esetleges eltérésekről. Néhány fontos ok, amiért az epehólyag ultrahangra szükség lehet:

  • Epekövek: Az epekőbetegség a leggyakoribb ok, ami miatt az epehólyag ultrahangvizsgálata szükségessé válhat. Az ultrahang képes észlelni és azonosítani az epeköveket, amelyek az epehólyagban képződnek. Az epekövek jelenléte számos panaszt okozhat, például fájdalmat, gyulladást és emésztési problémákat.
  • Epehólyag-gyulladás: Az epehólyag ultrahangos vizsgálata segíthet felismerni az epehólyag gyulladását, amely lehet akut vagy krónikus. A gyulladásos folyamatokra utaló jelek, például a falak vastagodása vagy a folyadék jelenléte az epehólyagban, láthatóvá válnak az ultrahangvizsgálat során.
  • Epeúti elzáródás: Az epehólyag ultrahangja segíthet kimutatni az epeúti elzáródást vagy szűkületet. Az elzáródás oka lehet például az epevezetékekben található kövek vagy más elzáródást okozó tényezők.
  • Epehólyag-daganatok: Az epehólyag ultrahangja fontos szerepet játszhat az epehólyag-daganatok felismerésében. Az ultrahang segítségével az orvosok képesek vizsgálni az epehólyag falának vastagságát, a daganat méretét és elhelyezkedését. Ez segít az orvosoknak megállapítani, hogy a daganat jóindulatú vagy rosszindulatú-e, valamint meghatározni a további kezelési lehetőségeket.

Hogyan történik a vizsgálat?

Az epehólyag ultrahangos vizsgálata más hasi szervek vizsgálatával egy időben történik a has- kismedence ultrahang vizsgálat részeként. A hasi ultrahang vizsgálat előtt legalább 4 órás éhezés és sok folyadék fogyasztása szükséges annak érdekében, hogy az epehólyag és a húgyhólyag telt legyen. Az epehólyag ultrahangja egy nem invazív és fájdalommentes vizsgálati módszer, amely segíthet az epehólyaggal kapcsolatos problémák diagnosztizálásában és kezelésében.

Rólunk mondták

Azért választottam Dobai doktornőt, mert nagyon jó véleményeket olvastam róla. Betegekhez való hozzáállás, tájékoztatás és alaposság szempontjából is megerősítést nyertek a korábban olvasottak.

Tünde

Talán szerencsésen választottam orvost, az az orvos/beteg kapcsolat amit a beteg általánosságban egy vizsgálat során elvár: figyelem,türelem, empátia megvolt, és nagyon köszönöm

Virág

Nagyon alapos vizsgálat, korrekt tájékoztatás, nyugodt, kedves, figyelmes hozzáállás.

Anonym