Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

LÉP ULTRAHANG

Fedezd fel tested legmélyebb titkait! Válaszd az hasi ultrahangot, és indulj el az egészség új dimenziójába!

Miért lehet fontos a lép ultrahang elvégzése?

A lép ultrahangvizsgálata fontos diagnosztikai eszköz a lép és környező struktúrák vizsgálatára. Az ultrahang segítségével az orvosok részletes képet kapnak a lép állapotáról és az esetleges eltérésekről. Néhány fontos ok, amiért a lép ultrahangra szükség lehet:

  • Lép megnagyobbodás: Az ultrahang segítségével az orvosok képesek felismerni és mérni a lép méretét. A lép megnagyobbodása számos betegség, például fertőzések, gyulladások vagy daganatok következménye lehet. Az ultrahangvizsgálat segítségével az orvosok azonosíthatják a megnagyobbodás okát és további vizsgálatokra vagy kezelésre irányíthatják a beteget.
  • Lép körüli folyadékgyülem vagy ciszták: Az ultrahang képes vizsgálni a lépben található folyadék jelenlétét vagy cisztákat. A lép körüli folyadék vagy ciszták különböző állapotokból, például sérülésekből vagy fertőzésekből eredhetnek. Az ultrahang segítségével az orvosok felmérhetik a folyadék mennyiségét és a ciszta méretét, valamint meghatározhatják a további kezelési lehetőségeket.
  • Lép sérülések vagy vérzések: Az ultrahangvizsgálat hasznos lehet a lép sérüléseinek vagy vérzéseinek felismerésében. Például a traumát követően az ultrahang segíthet az orvosoknak azonosítani a lépsérüléseket, vérzéseket vagy az esetleges hasi vérzést. Ez segíthet a sürgősségi ellátás és a megfelelő kezelés meghatározásában.
  • Lép-daganatok: Az ultrahang képes felismerni és vizsgálni a lépben található daganatokat. A daganatok lehetnek jóindulatúak vagy rosszindulatúak, de meg kell jegyezni, hogy a lépdaganatok nagyon ritkán fordulnak elő.

Hogyan történik a vizsgálat?

A lép ultrahangos vizsgálata más hasi szervek vizsgálatával egy időben történik a has-kismedence ultrahang vizsgálat részeként. A hasi ultrahang vizsgálat előtt legalább 4 órás éhezés és sok folyadék fogyasztása szükséges annak érdekében, hogy az epehólyag és a húgyhólyag telt legyen. Az ultrahangvizsgálat általában gyors és fájdalommentes, és az eredmények azonnal láthatók. Az orvos azonnal értékelheti a képeket és közölheti az eredményeket Önnel. Fontos megjegyezni, hogy a lép ultrahangja csak egy diagnosztikai eszköz, és a végső diagnózist és kezelési tervet általában más tényezők és vizsgálatok alapján határozzák meg.

Rólunk mondták

Azért választottam Dobai doktornőt, mert nagyon jó véleményeket olvastam róla. Betegekhez való hozzáállás, tájékoztatás és alaposság szempontjából is megerősítést nyertek a korábban olvasottak.

Tünde

Talán szerencsésen választottam orvost, az az orvos/beteg kapcsolat amit a beteg általánosságban egy vizsgálat során elvár: figyelem,türelem, empátia megvolt, és nagyon köszönöm

Virág

Nagyon alapos vizsgálat, korrekt tájékoztatás, nyugodt, kedves, figyelmes hozzáállás.

Anonym