Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

MÁJ ULTRAHANG

Fedezd fel tested legmélyebb titkait! Válaszd az hasi ultrahangot, és indulj el az egészség új dimenziójába!

Miért lehet fontos a máj ultrahang elvégzése?

Mivel ez a szerv létfontosságú a szervezet számára, így kiemelten oda kell figyelni, ha valamilyen tünet jelentkezik. Ezek közé sorolhatjuk a hányingert, a szűnni nem akaró fáradtságérzetet, a vizelet, vagy a széklet megváltozását, emésztési problémákat, gyomorégést, puffadást. Sok esetben a túlzott alkoholfogyasztás, vagy a fertőző májgyulladás okozza a gondokat.

A máj állapotának ellenőrzését jellemzően belgyógyász szakorvos végzi, vagy rendeli el. Először kitapintja a méretét és a formáját, majd a legtöbb esetben laboratóriumi vérvételre küldi a beteget. Bizonyos esetekben szükség lehet a biopsziára, vagy a máj ultrahangos vizsgálatára. Ilyenkor a hasi és a kismedencei szervek is górcső alá kerülnek, hogy teljesebb képet kapjon a szakorvos a pontos diagnosztika felállítása érdekében.

Hogyan történik a vizsgálat?

A máj ultrahangos vizsgálata más hasi szervek vizsgálatával egy időben történik a has-kismedence ultrahang vizsgálat részeként. A hasi ultrahang vizsgálat előtt legalább 4 órás éhezés és sok folyadék fogyasztása szükséges annak érdekében, hogy az epehólyag és a húgyhólyag telt legyen.

Rólunk mondták

Azért választottam Dobai doktornőt, mert nagyon jó véleményeket olvastam róla. Betegekhez való hozzáállás, tájékoztatás és alaposság szempontjából is megerősítést nyertek a korábban olvasottak.

Tünde

Talán szerencsésen választottam orvost, az az orvos/beteg kapcsolat amit a beteg általánosságban egy vizsgálat során elvár: figyelem,türelem, empátia megvolt, és nagyon köszönöm

Virág

Nagyon alapos vizsgálat, korrekt tájékoztatás, nyugodt, kedves, figyelmes hozzáállás.

Anonym