Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

NŐI KISMEDENCE ULTRAHANG

Fedezd fel tested legmélyebb titkait! Válaszd az hasi ultrahangot, és indulj el az egészség új dimenziójába!

Miért lehet fontos a női kismedence ultrahang elvégzése?

A hasi ultrahangvizsgálat során számos információ és eltérés észlelhető a női kismedencével kapcsolatban. A hasi ultrahang segítségével az orvosok az alábbiakat vizsgálhatják és értékelhetik:

  • Méh és petefészkek: Az ultrahang lehetővé teszi a méh és a petefészkek vizsgálatát. Az orvos megfigyelheti a méh méretét, szerkezetét és állapotát. A petefészkek esetében meg lehet állapítani a petefészek cisztákat, valamint az esetleges ovulációt vagy peteérés jeleit.
  • Méhnyálkahártya vastagság: Az ultrahang segítségével az orvos meghatározhatja a méhnyálkahártya vastagságát. Ez segíthet az endometriózis vagy más méhnyálkahártya-problémák diagnosztizálásában.
  • Hólyag és húgyúti rendszer: Az ultrahangvizsgálat során az orvos megvizsgálhatja a hólyagot és a húgyúti rendszert is. Ez lehetővé teszi a hólyag méretének és állapotának értékelését, valamint az esetleges húgyúti rendellenességek, kövek vagy elzáródások azonosítását.

Fontos megjegyezni, hogy a hasi ultrahangvizsgálat általában csak egy része a teljes nőgyógyászati vizsgálatnak és különbözik a nőgyógyászati hüvelyi ultrahangtól.

Hogyan történik a vizsgálat?

A női kismedence ultrahangos vizsgálata más hasi szervek vizsgálatával egy időben történik a has-kismedence ultrahang vizsgálat részeként. A hasi ultrahang vizsgálat előtt legalább 4 órás éhezés és sok folyadék fogyasztása szükséges annak érdekében, hogy az epehólyag és a húgyhólyag telt legyen. Az orvos további információkért és részletekért további vizsgálatokat vagy eljárásokat javasolhat, például hüvelyi ultrahangot vagy nőgyógyászati vizsgálatot.

Rólunk mondták

Azért választottam Dobai doktornőt, mert nagyon jó véleményeket olvastam róla. Betegekhez való hozzáállás, tájékoztatás és alaposság szempontjából is megerősítést nyertek a korábban olvasottak.

Tünde

Talán szerencsésen választottam orvost, az az orvos/beteg kapcsolat amit a beteg általánosságban egy vizsgálat során elvár: figyelem,türelem, empátia megvolt, és nagyon köszönöm

Virág

Nagyon alapos vizsgálat, korrekt tájékoztatás, nyugodt, kedves, figyelmes hozzáállás.

Anonym