Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

PROSZTATA ULTRAHANG

Fedezd fel tested legmélyebb titkait! Válaszd az hasi ultrahangot, és indulj el az egészség új dimenziójába!

Miért lehet fontos a prosztata ultrahang elvégzése?

A prosztata ultrahangvizsgálata fontos diagnosztikai eszköz a prosztata és a hozzá kapcsolódó struktúrák vizsgálatára. Néhány fontos ok, amiért a prosztata ultrahangvizsgálatra szükség lehet:

  • Prosztataproblémák diagnosztizálása: Az ultrahang segítségével az orvosok felismerhetik és vizsgálhatják a prosztatában előforduló különböző problémákat. Ez lehet például a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH), prosztatagyulladás, prosztatarák vagy egyéb elváltozások. Az ultrahang lehetővé teszi a prosztata méretének, szerkezetének és állapotának értékelését.
  • Tumorok és daganatok azonosítása: Az ultrahangvizsgálat segíthet az orvosnak azonosítani a prosztatában található daganatokat vagy tumortömegeket. Az ultrahangos képek lehetővé teszik az orvos számára a prosztata vizsgálatát, és segítenek megállapítani, hogy milyen egyéb képalkotó vizsgálat vagy biopszia szükséges.
  • Biopszia céljára: Az ultrahang irányításával a prosztatabiopszia (a prosztatából történő mintavétel) elvégezhető. Az ultrahang segítségével az orvos pontosan vezetheti a tűt a prosztatába, hogy a szövettani mintát vegyen a gyanús területekről. Ez segíthet a prosztatarák diagnosztizálásában és a kezelési terv kialakításában.

Fontos megjegyezni, hogy a prosztata ultrahangja általában része lehet a prosztatavizsgálatnak, amely magában foglalhatja az orvosi kivizsgálást, digitális végbéltükrözést (DRE) és a PSA (prosztataspecifikus antigén) vérvizsgálatot is. Az orvossal való konzultáció és a megfelelő vizsgálatok elvégzése segít abban, hogy részletesebb információkat kapjon a prosztata egészségi állapotáról és szükség esetén további intézkedéseket tegyen.

Hogyan történik a vizsgálat?

A prosztata ultrahangos vizsgálata más hasi szervek vizsgálatával egy időben történik a has-kismedence ultrahang vizsgálat részeként. A hasi ultrahang vizsgálat előtt legalább 4 órás éhezés és sok folyadék fogyasztása szükséges annak érdekében, hogy az epehólyag és a húgyhólyag telt legyen.

Rólunk mondták

Azért választottam Dobai doktornőt, mert nagyon jó véleményeket olvastam róla. Betegekhez való hozzáállás, tájékoztatás és alaposság szempontjából is megerősítést nyertek a korábban olvasottak.

Tünde

Talán szerencsésen választottam orvost, az az orvos/beteg kapcsolat amit a beteg általánosságban egy vizsgálat során elvár: figyelem,türelem, empátia megvolt, és nagyon köszönöm

Virág

Nagyon alapos vizsgálat, korrekt tájékoztatás, nyugodt, kedves, figyelmes hozzáállás.

Anonym