Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

Az EESZT olyan online felület, ahol az egészségügyi állapotunkkal kapcsolatos információkról tájékozódhatunk. Teljes nevén Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térnek hívják, óriási előnye a rendszernek, hogy könnyebbé teszi a kommunikációt az egyes egészségügyi ágazatok között.
A felületen többek között ellenőrizhetjük a leleteinket, receptjeinket, labor eredményeinket, illetve azt is, hogy milyen típusú kezeléseken vagy orvosi beavatkozásokon vettünk részt, lényegében bármit visszanézhetünk, ami az egészségünkhöz, betegségeinkhez köthető.
Például, ha valaki részt vesz egy ultrahang vizsgálaton, akkor annak eredményét is megtekintheti az EESZT-ben, miután belépett. A rendszer betekintést enged saját felületünkre, itt szabályozhatjuk és módosíthatjuk adatainkat, dönthetünk a láthatóságukról, hogy mely egészségügyi ágazatok számára legyenek hozzáférhetőek.

Mi célt szolgál még a rendszer?

A laborvizsgálatok eredményei is felkerülnek az EESZT felületére, ami azért is jó, mert ha egy másik szakorvoshoz is mennünk kell, akkor ő is meg tudja nézni a leleteket és nem szükséges egy újabb vérvételt elrendelnie, sőt korábbi egészségügyi adatainkra is vethet egy pillantást. Az információ áramlás sebessége gyors, az adatok bárhonnan elérhetőek.

Hogyan léphetünk be az EESZT felületére?

Fontos megjegyezni, hogy a felhasználók kizárólag a saját adataikhoz férhetnek hozzá. Az ügyfélkapun lehet bejelentkezni a rendszerbe, ehhez szükséges a felhasználónév és a hozzá tartozó jelszó, végül a TAJ számunkat kell megadnunk, hogy belépjünk. Az itt található egészségügyi dokumentumokat akár le is tölthetjük vagy titkosíthatjuk és megadhatjuk, hogy mely egészségügyi szolgáltató nézheti meg. Az EESZT-nek applikációja is van, amit bárki letölthet az okostelefonjára.